COVID19

Historitë e juaja

safe_image.jpg

UNDP: Bashkohu në Luftën kundër COVID 19

Nevoja në rritje për pajisje mjekësore dhe pajisje mbrojtëse në kohën e COVID19 bën thirrje për përpjekje të përbashkëta!

Lexo më shumë
Capture.PNG

Ministri i Shëndetësisë dhe Ministri i Drejtësisë i janë bashkuar fushatës së grave të KB kundër dhunës në familje

Fushatës së UN Women për dhunën në familje iu bashkuan edhe Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia dhe Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Lexo më shumë
Capture.PNG

Dita Botërore e Shëndetit

Gëzuar Ditën Botërore të Shëndetit!

Lexo më shumë
91131364_2263449483962768_1315574269748445184_n.jpg

Dhuruar nga UNICEF dhe UN Women

Ndërsa izolimi dhe karantina vendosen si masa për të parandaluar përhapjen e COVID-19, familjet vendosen në tendosje dhe rreziku i dhunës në familje rritet.

Lexo më shumë
safe_image555.jpg

Anketë për identifikimin e ndikimit të COVID19

Anketë për identifikimin e ndikimit të COVID19 në punën e organizatave të shoqërisë civile.

Lexo më shumë
Capturesss.PNG

Fushata kundër dhunës në familje

Kryeministri hyn në fushatën e Gratë e KB kundër Dhunës në Familje.

Lexo më shumë
Capture.PNG

Xhelal Svecla dhe Ramize Bekteshi anëtarësohen në fushatën e UN WOMEN kundër dhunës në familje

Xhelal Sveçla nga Ministria e Punëve të Brendshme, si dhe Ramize Bekteshi nga Policia e Kosovës/Kosovo Police iu bashkuan fushatës së UN Women kundër dhunës në familje.

Lexo më shumë
safe_image.jpg

Shëroni botën

Ambasadorët e KB-së këndojnë "Shërojnë botën" në mbështetje të OBSH!

Lexo më shumë
20200424-ppe-cimic-domation-058-qK1ei1.jpg

KFOR vazhdon të dhurojë pajisje mbrojtëse

KFOR mbështet institucionet shëndetësore në Kosovë në trajtimin e COVID19.

Lexo më shumë
94966516_849081622278042_5511523718964183040_o.jpg

UNFPA, UN Women dhe UNKT dorëzuan pako higjienike

UNFPA, UN Women dhe UNKT dorëzuan pako higjienike, rroba dhe çarçafë në objektet e përkohshme të karantinës.

Lexo më shumë
96723761_859187094600828_9060115661304365056_o.jpg

UN Women dorëzuan 40 kamera trupore në Policinë e Kosovës

UN Women dorëzuan 40 kamera trupore në Policinë e Kosovës, për të rritur sigurinë dhe të dy reaguesit e parë dhe të mbijetuarit përmes teknologjive të fundit.

Lexo më shumë
Capture2122.PNG

Aleatët e NATO-s kontribuojnë në përpjekjet e KFOR-it

Aleatët e NATO-s kontribuojnë në përpjekjet e KFOR-it në përgjigje të pandemisë COVID-19.

Lexo më shumë
Capture22.PNG

Vlora Tuzi Nushi, Shefe e Zyrës së UN Women

Vlora Tuzi Nushi, Shefe e Zyrës UN Women: "si UN Women, mbetemi të përkushtuar të sigurohemi që të mbijetuarat e dhunës në familje të marrin çdo ndihmë dhe mbështetje."

Lexo më shumë
unmik.PNG

Shoqërimi në distancë

Shikoni videon për shoqërimin në një distancë!

Lexo më shumë
Capture.PNG

USAID po mbështet shpërndarjen e kutive të higjienës

USAID po mbështet shpërndarjen e pajisjeve të higjienës në qendrat mjekësore familjare në të gjitha 38 komunat.

Lexo më shumë
101001980_868868113632726_3038268309096103936_o1.png

Ai për Atë në shtëpi!

Fushata Ai për Atë në shtëpi synon të nxjerrë në pah këtë barrë të padrejtë për gratë dhe të inkurajojë burrat të bëjnë pjesën e tyre të barabartë.

Lexo më shumë
90999736_3045735328810672_4295612103735115776_o.jpg

Veprimi i bërjes së vizoreve mbrojtëse.

Qendra e Inovacionit Graçanicë bashkohet me aksionin e zhvillimit të vizoreve mbrojtëse.

Lexo më shumë
Capture.PNG

COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetit (WHO) ka prodhuar një video lidhur me COVID-19.

Lexo më shumë
COVID-19 Poster A1 Turkish FINAL PRINT-13333333333.jpg

Qëndroni të sigurt

Lexo më shumë
Capture222222222.PNG

Duke mbrojtur veten, ne mbrojmë të tjerët

Masat themelore mbrojtese kunder CoViD 19.

Lexo më shumë
90618751_3131133483587446_7631203960598036480_o.jpg

Po qendron ne shtepi?

Po qendron ne shtepi? Shfrytëzojeni rastin të mësoni më shumë rreth Zvicrës.

Lexo më shumë
Capturer.PNG

Rri në shtëpi

Gjatë këtyre ditëve ka shumë rëndësi të rrish në shtëpi.

Lexo më shumë
atlas.jpg

Të mërzitur në shtëpi tashmë nga distanca sociale?

Të mërzitur në shtëpi tashmë nga distanca sociale? Pastaj merrni parasysh këtë mundësi të ardhshme.

Lexo më shumë
Covid 19 fb cover.png

COVID-19 Faqen e raportimeve

Uebfaqja zyrtare e Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës përmban informacionin e fundit për përhapjen e virusit COVID-19.

Lexo më shumë
90812663_10163185123090290_6191629642802135040_o.png

Mbroni të tjerët nga sëmundja

Mbroni të tjerët nga sëmurja: Mbuloni gojën dhe duart e pastra!

Lexo më shumë
safe_image5555.jpg

Kënaquni me leximin!

Kënaquni duke lexuar disa nga librat feminist.

Lexo më shumë
corona.jpg

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19

Në këtë kohë të pandemisë globale COVID-19, shtëpia supozohet të jetë vendi më i sigurt për të gjithë. Sidoqoftë, për njerëzit që përjetojnë dhunë në baza gjinore përfshirë dhunën në familje, distancimi shoqëror mund të nënkuptojë të jesh i bllokuar brenda me një abuzues.

Lexo më shumë
Un women555555.png

Shpërthimi i pandemisë COVID-19

Shpërthimi i pandemisë COVID-19: Ndikimi i situatës së COVID 19 tek gratë dhe vajzat si dhe rekomandimet për përgjigje të ndjeshme gjinore.

Lexo më shumë
Globe.png

Online Hackathon

Hack the Crisis Kosova është një hackathon në internet i organizuar nga Qendra e Inovacionit në Kosovë.

Lexo më shumë
link.jpg

Veprimi i zhvillimit të vizoreve mbrojtëse

Qendra e Inovacionit në Mitrovicë po bashkohet me fushatën për të prodhuar dhe dhuruar vizore për profesionistët e kujdesit shëndetësor.

Lexo më shumë
safe_image33333.jpg

Dita e Shfaqjes së Filmit 10

DokuFest shpall një shfaqje ditore të filmit.

Lexo më shumë
stock-photo-open-dictionary-book-and-magnifier-27326692.jpg

COVID 19 - Të përgjegjshëm për të gjithë

Rrjeti i aktivizmit qytetar: Kërkohen përkthyes dhe provues.

Lexo më shumë
corona.jpg

Burimeve COVID-19 të Platformës Kosovare e Ndërtimit të Besimit

Platforma Kosovare e Besimit ka zhvilluar një faqe Burimesh që mbledh lidhjet e rëndësishme për informatat mbi Covid-19 si dhe këshilla të dobishme se si të kaloni kohë cilësore në izolim.

Lexo më shumë
91907796_3125184214167480_5194069272933957632_o.jpg

Deklaratë nga Ambasadorja Nataliya Apostolova, Shefe e Zyrës së BE-së në Kosovë, Përfaqësuese Speciale e BE-së

"Është me rëndësi parësore që qytetarët, në mbarë Kosovën, në çdo komunë të marrin informata të qarta se cilat shërbime janë në dispozicion të tyre dhe si mund të asistohen në parandalim dhe në rast të infeksionit”.

Lexo më shumë
17795983_1050133991785310_4140507927232741184_n.jpg

ACDC bën hulumtime

Hulumtim mbi nivelin e besimit të komuniteteve pakicë në Kosovë në institucionet kompetente në lidhje me pandeminë COVID-19.

Lexo më shumë
fotodnevnikfoto5555.png

Ditari nga karantina: Kur artisti i lirë krijon pa liri

Pandemia e korona virusit na kanë ndryshuar përditshmërinë. Duke respektuar rekomandimet për vetë izolim, lexuesve tonë, përmbajtjen kulturore ua sjellim në monitorët të kompjuterëve të tyre, në ekranet e telefonave të mençura, në rrjete sociale.

Lexo më shumë
Capture5555.png

Ji i shëndetshëm, kujdesu për vete dhe fëmiljën tënde.

VocUp fjalor shqip serbisht - sëmurë

Lexo më shumë
91980617_2994224997283597_658967280218013696_n555555555.jpg

Një chatbot interaktiv në Rakuten Viber

Një chatbot interaktiv në Rakuten Viber synon që të sjell informacion të saktë rreth COVID-19 për njerëzit në gjuhë të ndryshme.

Lexo më shumë
91572729_2861044567277027_3778620830116741120_o.jpg

Dorëzimi i mbi 8.500 artikujve ushqimorë

UNFPA Kosova dhe UNDP Kosova filluan shpërndarjen e mbi 8,500 artikujve ushqimorë në strehëzat GBV në të gjithë Kosovën si ndihmë të menjëhershme në këto kohë provuese.

Lexo më shumë
91250326_543117553011766_1997914375444234240_n.png

VocUp ofron ndihmë falas për institucionet shëndetësore në Kosovë

VocUp ofron ndihmë falas për institucionet shëndetësore në Kosovë për t'i përkthyer dhe për t'i redakutar në gjuhët zyrtare ato dokumente që kanë për qëllim të informojnë qytëtarët për masat kundër sëmundjes infektive.

Lexo më shumë
0000055555555.png

Kufizimet e reja të levizjes së qytetarëve në Kosovë kanë hyre ne fuqi pa një përkthim zyrtar në gjuhen serbe

Vendimi i Ministrisë së Shëndetësisë në lidhje me masat e reja të qarkullimit hyri në fuqi me datë 15 prill në orën 06:00, mirëpo ende nuk është përkthyer në gjuhën serbe dhe kjo është arsyeja pse anëtarët e komunitetit serb nuk janë njoftuar me rregullat e reja.

Lexo më shumë
arrink44.jpg

Mbështetje për Ministrinë e Shëndetësisë

3.6 ton pajisje janë dorëzuar në Ministrinë e Shëndetësisë për të mbështetur punëtorët shëndetësorë në vijën e parë të luftës së Kosovës kundër COVID 19.

Lexo më shumë
IVN_6553555555555.JPG

Komandanti i KFOR-it dhe kryetarët e Mitrovicës së Jugut dhe të Veriut thirr për pajtim lidhur me rekomandimet e virusit Corona

Besimi dhe solidariteti shumë të rëndësishëm në kohërat e pandemisë globale.

Lexo më shumë
73311892_10157311725692798_2707602341799919616_n.jpg

PSSP Zahir Tanin bën thirrje për mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Kosovë në kontekstin COVID-19

Përfaqësuesi Special i Sekretarit të Përgjithshëm dhe Shefi i UNMIK-ut, Zahir Tanin, urgjentisht u bën thirrje të gjitha institucioneve të Kosovës dhe palëve të involvuara, të mbështesin të drejtat e njeriut në luftën kundër COVID-19.

Lexo më shumë
92850967_1365645506976851_1677384801549549568_o.jpg

LINK ka dhuruar më shumë se 100 vizore mbrojtëse

Local Initiative LINK ka dhuruar më shumë se 100 maska mbrojtëse për mjekët dhe stafin mjekësor në Mitrovicën e Veriut, Mitrovicën e Jugut, Zveçan dhe Zubin Potok gjatë javës së kaluar.

Lexo më shumë
safe_image55555.jpg

GIZ Kosovo: Bashkohu në Luftën kundër COVID 19

GIZ Kosova po mbështet BONEVET në iniciativën e tyre për të prodhuar mburoja të fytyrës për të mbrojtur punëtorët mjekësorë në Kosovë.

Lexo më shumë
3 KCS (002)55555.jpg

EULEX i dhuron pajisje të teknologjisë informative Shërbimit Korrektues të Kosovës

EULEX i dhuron pajisje të teknologjisë informative Shërbimit Korrektues të Kosovës për të ndihmuar në rritjen e qasjes virtuale dhe telefonike për të burgosurit dhe për mundësimin e takimeve virtuale të stafit.

Lexo më shumë
acpz-masks.jpg

Tre këndet amerikane në luftën kundër COVID-19

Tre këndet amerikane në luftimin e COVID-19: Krijimi i vizitorëve për profesionistët e shëndetësisë.

Lexo më shumë
Expo-1-1.jpg

Na ishte një herë që kurrë mos qoftë

Vizitoni në mënyrë virtuale ekspozitën ‘Na ishte një herë që kurrë mos qoftë‘ nga FDHK.

Lexo më shumë
92236352_10157927612975450_3166634792695365632_o5555555.jpg

Vajzat në TIK 2020

Vajzat në TIK organizohet nga Fondacioni IPKO në bashkëpunim me A.U.K - Instituti i Trajnimit dhe Zhvillimit.

Lexo më shumë
12794974_1530575060569913_5306370730164921770_o55555555.jpg

Pyetësorin për studentët

Koha në izolim: Si e kaloni atë?

Lexo më shumë
92519469_3129798833706018_6276105791179063296_n (1).jpg

Dita Ndërkombëtare e Shëndetit

7 Prilli 2020 është Dita Ndërkombëtare e Shëndetit.

Lexo më shumë
93253444_3091122710938600_6260141260300877824_o.png

Dorëzimi i befasisë

Qendra e Inovacionit në Graçanica mori një shpërndarje surprizë, e cila do t'i ndihmojë ata të vazhdojnë të bëjnë vizore të rinj.

Lexo më shumë
Capture555.PNG

Gratë që Fuqizojnë Gratë

Seri falas të sesioneve kryesore të grave në të gjithë botën duke fuqizuar gratë përmes përvojave të tyre.

Lexo më shumë
91790199_1829381733865139_4037321862999441408_n.png

Avokati i Popullit kërkon nga mediat që mos të publikojnë emrat e personave në karantinë

Avokati i Popullit ka pritur me shqetësim publikimin e disa lajmeve nga portale që kanë publikuar lista me tabela që përmbanin emra dhe mbiemra, e shumë informata tjera, për personat që janë urdhëruar të izolohen në karantinë për shkak të koronavirusit.

Lexo më shumë
Capturekk.PNG

Kryeparlamentarja Vjosa Osmani i bashkohet fushatës së UN Women kundër dhunës në familje

Kryeparlamentarja e parë grua Vjosa R. Osmani i bashkohet fushatës së UN Women kundër dhunës në familje.

Lexo më shumë
20200408-coronavirus555.jpg

Coronavirus nuk njeh kufij

Coronavirus: Përgjigja globale e BE-së për të luftuar pandeminë.

Lexo më shumë
Capturejjj.PNG

Emisioni Jeta në Kosovë

Mbrëmjen e kaluar programi Emisioni Jeta në Kosovë i cili priti sipërmarrës dhe vullnetarë nga e gjithë Kosova, për të ndarë histori për ato që kanë bërë për të ndihmuar.

Lexo më shumë
IMG_20200417_105320-scaled.jpg

FDMC, së bashku me UNHCR, dorëzuan pako higjienike

FDMC, së bashku me UNHCR, dorëzuan pako higjienike për Personat / PZHBV-të e zhvendosur brenda vendit, të vendosura në Qendrat Kolektive, të dhuruara dhe të udhëhequra nga UNHCR.

Lexo më shumë
videoigre44.jpg

Lojërat Video - Art ose thjesht argëtim

Radio KFOR do të përpiqet t'ju rekomandojë vetëm disa lojëra që mund t'i luani këto ditë kur thirrja #rrinështëpi, për shkak të pandemisë globale të virusit COVID-19, më shumë se aktuale.

Lexo më shumë
WxgePFJHTNAQRBuP3g5hoM.jpg

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (SGG) i kërkon qeverisë të marrë masa për të adresuar efektet ekonomike të pandemisë COVID19

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (SGG) i kërkon qeverisë të marrë masa për të adresuar efektet ekonomike të pandemisë COVID-19 tek gratë dhe vajzat.

Lexo më shumë
93900245_2838763936201939_8871207164081864704_n-900x450.jpg

20 vjet përkushtim dhe përgjegjësi

Radio KFOR-i, zëri i misionit të KFOR-it në kohën e pandemisë.

Lexo më shumë
Capture44.PNG

Ulrika Richardson i bashkohet fushatës së UN Women

Ulrika Richardson, Koordinatore për zhvillim e Kombeve të Bashkuara në Kosovë i bashkohet fushatës së UN Women.

Lexo më shumë
95096170_3638444362848932_5460271028112457728_o.jpg

Kërkime

Kërkime duke u përqëndruar në pandeminë COVID-19.

Lexo më shumë
95627684_1856540321149280_4493969937030709248_n.jpg

Deklaratë e Avokatit të Popullit me rastin e Ditës Botërore të Lirisë së Shtypit

Sot, kur shënohet Dita Botërore e Lirisë së Shtypit, vendoset në fokus mirënjohja për gazetarët dhe punën e tyre, ashtu siç vlerësohet zëshëm roli i jashtëzakonshëm i mediave në shoqëritë demokratike.

Lexo më shumë
Capture666111.png

Ne jemi të gjithë në këtë bashkë: Të drejtat e njeriut dhe përgjigja dhe shërimi i COVID-19

Mesazh nga Sekretari i Përgjithshëm i KB, mbi të drejtat e njeriut dhe përgjigjen dhe rikuperimin e COVID-19.

Lexo më shumë
94929347_2632095943704857_1727940028367110144_o.jpg

Mbërrin në Prishtinë dërgesa e tretë e UNICEF-it me furnizime vitale për ta mbështetur reagimin ndaj COVID-19

Dërgesa e tretë me pajisje mbrojtëse personale për t’i mbështetur punonjësit e vijës së parë shëndetësore kundër COVID-19 do t'i dorëzohet Ministrisë së Shëndetësisë.

Lexo më shumë
covid19humanrights_0.jpg

Udhëzimet për COVID-19

Është koha për solidaritet dhe bashkëpunim për ta ndalur virusin dhe për të zvogëluar efektet, shpesh të paparashikuara, të masave të caktuarapër të ndaluar përhapjen e COVID-19.

Lexo më shumë
americkaambasada22222.png

Donacione nga USAID dhe UNICEF

USAID dhe UNICEF ofrojnë ndihmë shtesë për familjet në nevojë gjatë COVID-19.

Lexo më shumë
94618555_2648543188588727_7500365710435024896_o555555555.jpg

Shkathtësi Dixhitale

Akademia e Përparuar e Drejtimit të Grave: Aftësi Dixhitale

Lexo më shumë
94880581_2790831350970915_2569471219988430848_n.jpg

Mirënjohje nga një sipërmarrës vendas

Një sipërmarrës privat nga Zubin Potok dhuroi një thes miell për punëtorët në shenjë mirënjohjeje sepse ata bënë maska ​​mbrojtëse gjatë shpërthimit.

Lexo më shumë
95199552_2885236978227404_723712481981104128_o.jpg

USAID mbetet i përkushtuar për të mbështetur

USAID mbetet i përkushtuar për të mbështetur ofruesit e shëndetit të vijës së përparme.

Lexo më shumë
Logo11.png

Dhuna në familje gjatë pandemisë COVID-19

Deklaratë e Avokatit të Popullit lidhur me dhunën në familje gjatë pandemisë COVID-19.

Lexo më shumë
ENGssss.png

New measures

Lexo më shumë
ALBssss.png

Masat e reja

Lexo më shumë
SRBssss.png

Nove mere

Lexo më shumë
Capture5555.PNG

Patrullimi me Ushtarët Hungarezë të KFOR-it

Misioni i KFOR-it kontribuon në ruajtjen e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe liria e lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë vazhdon.

Lexo më shumë
safe_image22222.png

Lidhjet e BE-së me Ballkanin Perëndimor

Përkundër të gjitha gjasave, pandemia COVID-19 çimentoi lidhjet e BE-së me Ballkanin Perëndimor.

Lexo më shumë
97389087_1388839177990817_1041571720089042944_o.jpg

Mitrovica Innovation Centre vazhdon të dhurojë vizore!

Gjatë dy muajve që lamë pas ne kemi punuar dhe dhuruar mbi 400 maska mbrojtëse për mjekët dhe institucionet e kujdesit shëndetësor.

Lexo më shumë
activities-generation-equality-colouring-ppe.png

Pako ngjyrosje

Paketa e ngjyrosjes: Vizualizimi i Barazisë së Brezit

Lexo më shumë
96084267_3529087977106495_8729353216157810688_o.jpg

Donacionit UNDP dhe Qeveria e Dhuratës së Madhe të Luksemburg

UNDP dhe Qeveria e Dukatit të Madh të Luksemburgut dorëzojnë 5,000 komplote provë ekstraktimi pranë Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik.

Lexo më shumë
muzeu-im222.jpg

Muzeu im

‘Muzeu im’, ekspozita e parë virutale e trashëgimisë familjare në Kosovë.

Lexo më shumë
safe_image111.jpg

Mbështetja për personat e zhvendosur vazhdon

Organizata partnere e UNHCR-së, Forumi për Zhvillim dhe Bashkëpunimi Shumëetnik-FDMC, u ka ofruar pako higjienike personave të zhvendosur brenda vendit.

Lexo më shumë
safe_image (1)ddd.png

UN Women fushata COVID-19

UN Women për COVID-19 kundër dhunës në familje në Kosovë arrin mbi 1 milion.

Lexo më shumë
96148225_2917949558289479_6523898066691424256_o.jpg

USAID: Lisa Magno vizitoi Zyrën e Kryqit të Kuq

Drejtoresha e Misionit Lisa Magno vizitoi Zyrën e Kryqit të Kuq në Fushe Kosove.

Lexo më shumë
download222.png

Rinia globale e sondazhit & COVID-19

Një studim global mbi ndikimin e pandemisë COVID-19 në të drejtat e të rinjve, me fokus punësimin dhe arsimin.

Lexo më shumë
onlineskolammm.jpg

Si lëvizën shkolla dhe jeta e studentëve nga klasa në internet?

Për shkak të pandemisë koronavirus, studentët dhe nxënësit u zhvendosën nga klasa të rregullta dhe stola shkollore në klasa virtuale.

Lexo më shumë
97884680_10157921128327798_6240602633732620288_o.jpg

Donacionet e UNMIK-ut - vijnë në një komunë afër jush!

UNMIK ka filluar të dhurojë pako ushqimore, produkte higjienike, pajisje mbrojtëse dhe mjete teknologjike për të gjitha komunat në tërë Kosovën.

Lexo më shumë
96848558_858678407985030_2783931980893388800_o.jpg

UN Women shpërndau pako ushqimore

UN Women shpërndau pako ushqimore në Qendrën e Kujdesit ditor në Klinë / Qendra e Kujdesit Ditor - Klinë.

Lexo më shumë
97227410_10157924732242798_4150680146023546880_o.jpg

Donacionet e përgjigjes COVID të komunitetit të UNMIK-ut

UNMIK përfundoi ditën e dytë të donacionit për dhurimin e tij, duke shpërndarë pako ushqimore dhe higjiene për katër komuna të reja.

Lexo më shumë
93272864_1365638916977510_5724755483567325184_n222.jpg

Donacionet: Qendra e Inovacionit në Mitrovicë dhe UNMIK

Qendra e Inovacionit në Mitrovicë dhe UNMIK dhuruan mbi 400 vizorë, të gatshëm për iniciativa të reja.

Lexo më shumë
97002077_3479704745376186_1591421228688605184_o.jpg

IOM ndihmoi 66 familje shtesë të cenueshme me ushqime dhe sende jo-ushqimore

Kjo mbështetje shtesë u aprovua nga Zyra e BE në Kosovë në kontekstin e ndihmës urgjente për të ndihmuar familjet në nevojë si përgjigje ndaj shpërthimit të COVID-19.

Lexo më shumë
97563812_10157928102762798_2349791232005242880_o.jpg

Dita 3 e Donacioneve të Përgjigjes së COVID-it të Komunitetit të UNMIK-ut

Dita 3 e Komunitetit të UNMIK-ut për COVID Donacionet e Përgjigjes: Ushqim, pako higjienike - dhe disa printera 3D!

Lexo më shumë
97106141_10157931150367798_4844568319266652160_o.jpg

Dita 4 e nxitjes së donacionit të UNMIK-ut merr edhe 9 komuna

Dita e 4 e ndihmës për dhurimin e UNMIK-ut merr edhe 9 komuna - ushqim, higjienë dhe disa printerë 3D!

Lexo më shumë
98467928_10157934477992798_5770559424288522240_o.jpg

Dita e pestë dhe e fundit e shpërndarjes së ushqimit dhe higjenës kërkon në shtatë komuna të tjera

Dita e pestë dhe e fundit e shpërndarjes së ushqimit dhe higjenës kërkon në shtatë komuna të tjera - PPE dhe pajisjet teknologjike që do të vijnë!

Lexo më shumë
100082118_1399617563579645_2832687350125953024_o.png

Mitrovica OnlineHackaton 1st Edition

Qëllimi i këtij hackathon është puna e përbashkët për 48 orë në mënyrë që të krijohen zgjidhje të përgjegjshme shoqërore dhe / ose inovative që do të kontribuojnë në përmirësimin e të kuptuarit ose zgjidhjen e problemeve.

Lexo më shumë
safe_image1.png

Bashkimi Evropian Kosova: Deklaratë

Deklaratë nga Shefja e Zyrës së BE-së/PPBE në Kosovë, Udhëheqësit e Misioneve të BE-së, Ambasadorët e Norvegjisë, Zvicrës dhe Mbretërisë së Bashkuar, Udhëheqësi për Kosovën i BERZH-it, dhe Menaxheri i Zyres se Bankës Botërore.

Lexo më shumë
safe_image1.png

Kosova angazhohet të zbatojë reformat

Kosova angazhohet të zbatojë reformat në fushat shëndetësore, ekonomike dhe sociale të theksuara nga kriza pandemike Covid-19, thotë Programi i ri i Reformës Ekonomike të miratuar nga Këshilli i BE-së.

Lexo më shumë
98310397_2654070138174104_7085524809408315392_o.jpg

120 karrige me rrota me çanta shkollore u vendosën në sheshin në Prishtinë

120 karrige me rrota me çanta shkollore u vendosën në sheshin në Prishtinë si një thirrje për përfshirje më të madhe të fëmijëve me aftësi të kufizuara.

Lexo më shumë
AT.jpg

Dhuroni AT për më të prekurit

Përparimi së bashku (AT) shpërndau 50 pako ushqimore dhe komplete higjene për komunitetet më të rrezikuara Rom dhe Ashkali.

Lexo më shumë
cq5dam.web.1280.1280.jpeg

UNDP vazhdon me dorëzimin e pajisjeve IT dhe sendeve mbrojtëse

UNDP vazhdon me dorëzimin e pajisjeve informatike dhe sendeve mbrojtëse të dhuruara nga Qeveria Austriake, kësaj radhe për MEETIESI.

Lexo më shumë
Untitled-1-3-e1590590652979-1140x684.jpg

Ambasada e Sh.B.A-ve dhuron pajisje

Ambasada e Sh.B.A-ve dhuron pajisje për prokurorë, mbrojtësve të viktimave dhe strehimoreve të dhunës në familje.

Lexo më shumë