UNICEF

Statusi i Inicijativës
# Iniciativat Statusi Fillimi Fund Akterët Rekomandimet Tema
1 Mendoni: Punëtoria e shkrimit kritik të mediave kritike E përfunduar UNICEF NGO PEN Innovations Lab Kosovo #YOUTH
2 Mbështetja e U-Report për promovimin dhe aktivitetet e afërta të Kosovës E përfunduar 2018-12-01 2019-05-01 NGO Domovik UNICEF #YOUTH
3 UPShift-Social Impact Workshop E përfunduar UNICEF Rrjeti CSR i Kosovës IPKO Foundation #YOUTH
4 Agjendë e avancuar e axhendës Rinore, Paqe dhe Siguri në Kosovë - Asambleja e tretë e Kombeve të Bashkuara për Rinjtë në Kosovë E përfunduar 2019-04-20 2019-06-24 IOM UNMIK UN Women UNDCO United Youth Task Force UNICEF NGO PEN Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit #YOUTH
5 Let’s do it Peja E përfunduar UNICEF Let’s do it Peja Regional Environmental Center #YOUTH
6 Generation Unlimited Po vazhdon UNICEF #YOUTH
7 Podium Po vazhdon UNICEF Innovations Lab Kosovo #YOUTH
8 Njihni të drejtat tuaja Po vazhdon UNICEF Innovations Lab Kosovo Institucioni i Avokatit të Popullit #YOUTH #HUMAN RIGHTS
9 Techstitution Po vazhdon UNICEF Innovations Lab Kosovo #YOUTH
10 StartUP: Social Venture Workshop Po vazhdon UNICEF Innovations Lab Kosovo #YOUTH
11 Platforma e Vullnetarëve të Kosovës E përfunduar UNICEF NGO PEN Innovations Lab Kosovo Austrian Development Cooperation #YOUTH
12 Rinia për ndryshime sociale Po vazhdon 2019-05-01 2020-07-01 NGO Domovik UNICEF #YOUTH
13 Programi i Ndihmës për Ndërmjetësimin e të Miturve E përfunduar 2018-02-01 2019-06-01 NGO Domovik UNICEF #YOUTH #HUMAN RIGHTS
14 Organizimi i Asamblesë së Dytë të Asamblesë Rinore të KB në Kosovë E përfunduar 2018-03-01 2018-06-01 UNDP UNMIK UN Women United Youth Task Force UNICEF OSCE #YOUTH
15 Projekti i Arteve pamore ndër-komunitare E përfunduar 2019-06-01 2019-07-01 UNMIK United Youth Task Force UNICEF NGO PEN #YOUTH
16 Së bashku mundemi E përfunduar 2019-08-01 2019-09-01 UNMIK United Youth Task Force UNICEF NGO PEN #YOUTH
17 Nën një Qiell E përfunduar 2019-09-01 2020-02-01 UNMIK United Youth Task Force UNICEF NGO PEN Klubi i Astronomisë së Kosovës #YOUTH

Historitë e juaja

americkaambasada22222.png

Donacione nga USAID dhe UNICEF

USAID dhe UNICEF ofrojnë ndihmë shtesë për familjet në nevojë gjatë COVID-19.

Lexo më shumë
survey-time1.jpg

Vlersimi i Moduleve Rinore

Vlersimi i Moduleve Rinore të UNICEF-it 2016-2020.

Lexo më shumë
99130344_1875113269291985_145470726999113728_n2222.png

Deklaratë e përbashkët e Avokatit të Popullit, UNICEF dhe KOMF

Deklaratë e përbashkët e Avokatit të Popullit, UNICEF dhe KOMF – Thirrje për veprim “T’u japim një shans të miturve”.

Lexo më shumë
91131364_2263449483962768_1315574269748445184_n.jpg

Dhuruar nga UNICEF dhe UN Women

Ndërsa izolimi dhe karantina vendosen si masa për të parandaluar përhapjen e COVID-19, familjet vendosen në tendosje dhe rreziku i dhunës në familje rritet.

Lexo më shumë
94929347_2632095943704857_1727940028367110144_o.jpg

Mbërrin në Prishtinë dërgesa e tretë e UNICEF-it me furnizime vitale për ta mbështetur reagimin ndaj COVID-19

Dërgesa e tretë me pajisje mbrojtëse personale për t’i mbështetur punonjësit e vijës së parë shëndetësore kundër COVID-19 do t'i dorëzohet Ministrisë së Shëndetësisë.

Lexo më shumë
98310397_2654070138174104_7085524809408315392_o.jpg

120 karrige me rrota me çanta shkollore u vendosën në sheshin në Prishtinë

120 karrige me rrota me çanta shkollore u vendosën në sheshin në Prishtinë si një thirrje për përfshirje më të madhe të fëmijëve me aftësi të kufizuara.

Lexo më shumë
corona.jpg

Burimeve COVID-19 të Platformës Kosovare e Ndërtimit të Besimit

Platforma Kosovare e Besimit ka zhvilluar një faqe Burimesh që mbledh lidhjet e rëndësishme për informatat mbi Covid-19 si dhe këshilla të dobishme se si të kaloni kohë cilësore në izolim.

Lexo më shumë
corona.jpg

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19

Në këtë kohë të pandemisë globale COVID-19, shtëpia supozohet të jetë vendi më i sigurt për të gjithë. Sidoqoftë, për njerëzit që përjetojnë dhunë në baza gjinore përfshirë dhunën në familje, distancimi shoqëror mund të nënkuptojë të jesh i bllokuar brenda me një abuzues.

Lexo më shumë
arrink44.jpg

Mbështetje për Ministrinë e Shëndetësisë

3.6 ton pajisje janë dorëzuar në Ministrinë e Shëndetësisë për të mbështetur punëtorët shëndetësorë në vijën e parë të luftës së Kosovës kundër COVID 19.

Lexo më shumë
unmik.PNG

Shoqërimi në distancë

Shikoni videon për shoqërimin në një distancë!

Lexo më shumë
95199552_2885236978227404_723712481981104128_o.jpg

USAID mbetet i përkushtuar për të mbështetur

USAID mbetet i përkushtuar për të mbështetur ofruesit e shëndetit të vijës së përparme.

Lexo më shumë
Capture.PNG

USAID po mbështet shpërndarjen e kutive të higjienës

USAID po mbështet shpërndarjen e pajisjeve të higjienës në qendrat mjekësore familjare në të gjitha 38 komunat.

Lexo më shumë
82358566_110085480525689_8666546105502138368_o.jpg

Takoni ndryshuesit

Në çfarë aktiviteti keni qenë të përfshirë, që po përmirëson komunitetin tuaj?

Lexo më shumë
WxgePFJHTNAQRBuP3g5hoM.jpg

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (SGG) i kërkon qeverisë të marrë masa për të adresuar efektet ekonomike të pandemisë COVID19

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (SGG) i kërkon qeverisë të marrë masa për të adresuar efektet ekonomike të pandemisë COVID-19 tek gratë dhe vajzat.

Lexo më shumë
96692297_10158060996410450_2313600501834317824_o.png

Trajnimet PONDER / Wiki Academy

Trajnimet PONDER / Wiki Academy përqëndrohen në shkrimin dhe leximin kritik medial.

Lexo më shumë