Filloi platforma e mirëbesimit për Kosovën

platforma.png | #KoSSev

OJQ-ja Iniciativa e Re Sociale (NSI) ka filluar zyrtarisht Platformën e Ndërtimit të Mirëbesimit në Kosovë. Faqja e kësaj platforme u lançua në 18 Mars të këtij viti.

Zona ka një rëndësi të madhe për ndërtimin e besimit në Kosovë. Nisur në kohën e pandemisë së deklaruar të virusit koronar, po merr një rëndësi të re, sipas OJQ-së Nisma e Re Sociale.

"Becauseshtë për shkak të sfidës që paraqet pandemia COVID-19, ndërtimin e besimit dhe Platformën për Ndërtimin e Mirëbesimit në Kosovë, kanë marrë një rëndësi të re. Besimi i ndërsjellë nuk ka qenë kurrë kaq i rëndësishëm për mirëqenien kolektive të të gjithë neve. Kjo është arsyeja pse, në mënyrë virtuale, ne po lançojmë një Platformë Ndërtimi të Mirëbesimit në Kosovë, "thotë Drejtori Ekzekutiv i OJQ-së së Nismës së Re Sociale (NSI), Jovana Radosavljevic.

Radosavljeviç beson se platforma do të lehtësojë punën e komunitetit. Ai do të kontribuojë në "lidhjen dhe shprehjen e solidaritetit me të tjerët në një kohë kur lidhjet shoqërore janë të vështira".

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë