Historitë e juaja

Platformë e ndërtimit të besimit në Kosovë

journalism-composition900-300x2001111111.jpg

New Perspektiva: Trajnim për gazetarët

New Perspektiva po kërkon për dy të rinj që të marrin pjesë në një trajnim tre-mujor për gazetarët.

Lexo më shumë
UPSHIFT.jpg

Mundësi e re për të rinjtë UPSHIFT; Kosovo Wide është këtu!

A doni të jeni një krijues pozitiv i ndryshimeve në komunitetin tuaj duke mësuar se si të zhvilloni dhe zbatoni idenë tuaj 💡 mbi një zgjidhje për një çështje sociale?

Lexo më shumë
48410611111111111.jpg

OSBE: Thirrje për aplikim

Thirrje për aplikim: Akademia Lokale e Dialogut e OSBE-së për Gratë e Reja

Lexo më shumë
TBP.jpg

Për pajtim dhe bashkëpunim

Një shoqëri që simbolizon bashkëpunimin proaktiv, ekzistencën paqësore të grupeve të ndryshme dhe vlerat demokratike për të gjithë qytetarët.

Lexo më shumë
uytf.jpg

Rrno me tregu

📣Për krejt temat që e preukupojnë dhe që janë tabu në shoqninë tone United Youth Task Force po sjellë podcast-in më të ri në Kosovë – Rrno me tregu!

Lexo më shumë
CBM.jpg

𝗬𝗼𝘂𝘁𝗵 𝗘𝗰𝗼-𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽

CBM është i lumtur të shpallë thirrjen për pjesëmarrës për të punëtorin e ardhshme 𝗬𝗼𝘂𝘁𝗵 𝗘𝗰𝗼-𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽.

Lexo më shumë
PEN.jpg

“Qasja në drejtësi përmes artit”🎨

Në kuadër të projektit iParticipate të financiar nga USAID Justice Matters Activity, të rinjtë krijuan vepra artistike që prezantonin se çfarë nënkupton qasja në drejtësi për ta

Lexo më shumë
Kolaz1111.jpg

Pesë minuta në errësirën e të zhdukurve

27 Prilli shënon Ditën Kombëtare të të Zhdukurve në Kosovë.

Lexo më shumë
960x640_unwomen_womensentrepreneurship_expo_english.jpg

Gratë në sipërmarrje: Ekspozita 2021

A e dini se pandemia e #COVID19 ka ndikuar ne punen e grave sipermarrese? Per te mbeshtetur fuqizimin e tyre, zyra rajonale e UN Women Europe and Central Asia, organizon nje aktivitet ku do te marrin pjese qindra gra sipermarrese nga rajoni, perfshire edhe nga Kosova.

Lexo më shumë
eu.png

Thirrje për aplikime

Nëse jeni shkrimtar, ilustrues, përkthyes, apo artist grafik librash, atëherë shikojeni këtë mundësi të shkëlqyeshme dhe aplikoni!

Lexo më shumë
176413513_4209690255730919_3915956399887906869_nCBM.jpg

Shënimi i Ditës së Tokës 2021

Sot, ne kemi mbjellë 12 pemë në Mitrovicën e Veriut, tani rrruget kryesorë per kembesore si dhe rrethina e Shkollës së Mesme Teknike janë pasuruar me pemë të reja.

Lexo më shumë
blerta.png

Kur Besimi ka më shumë rëndësi se përkthimi

Një interpretim i saktë është jetik për të parandaluar keqkuptimet ndërmjet palëve të ndryshme - mbrojtësit, prokurorët, avokatët, gjykatësit dhe viktimat

Lexo më shumë
techheroes111.jpg

Teknologjia për një të ardhme më të mirë dhe të përbashkët

Tech Heroes është një iniciativë që synon të krijojë mundësi që anëtarët e komuniteteve të ndryshme etnike në Kosovë të punojnë së bashku për të hartuar zgjidhje teknologjike me qëllim të përmirësimit të problemeve shoqërore.

Lexo më shumë
unhab.jpg

UN-Habitat nis fushatën # ClimateAction4Cities

UN-Habitat po fillon një Fushatë të re për të frymëzuar veprime në zonat urbane për të parandaluar ndryshimin e klimës dhe për t'u përshtatur me ndikimin e tij të vazhdueshëm ose të parashikuar.

Lexo më shumë