OpisMEDIJavanje

Capture1111.PNG | #KoSSev

Gjatë emergjencave, publiku qartë dhe qartë tregon nevojën për informim në kohë dhe të saktë. Paniku është armiku i emergjencave, ndërsa mungesa e informacionit në kohë dhe të saktë është shkaktar i panikut.

Gjithashtu, në mungesë të një informacioni të tillë dhe për shkak të nevojës së publikut për të, shfaqet dezinformata ose "lajmi i rremë".

Mungesa e informacionit cilësor dhe dezinformimit dëmtojnë sigurinë dhe cilësinë e jetës dhe shoqërive tona.

Në pandeminë koronavirus e cila ka prekur njerëz nga të gjitha pjesët e planetit, ky virus ende paraqet një lloj misteri. Ne mësojmë rreth tij në lëvizje dhe duhet të mësojmë ende rreth pasojave të ndryshimit global, anët e mira dhe të këqija të sistemit në mjediset tona.

Fatkeqësisht, ne jemi të gjithë bashkëkohës të një pasurie informacioni nga njëra anë, e cila shndërrohet në një mbingarkesë informacioni për shumë njerëz, dhe nga ana tjetër, ne jemi akoma duke u përballur me shumë të panjohura për pandeminë dhe situatën e re në të cilën kemi gjetur veten.

Për fat të mirë, të gjithë ne mund - për veten tonë dhe përfitimin e shoqërive tona - të jemi të ndërgjegjshëm për mënyrën se si ne informojmë veten dhe të kuptojmë përmbajtjen e mediave në smogun e informacionit të sotëm.

Në mënyrë që të japim një kontribut të vogël në mënyrën se si ne informojmë veten ndërsa jetojmë të gjithë përmes kësaj pandemie, por edhe mënyrës se si ne informohemi në epokën dixhitale, portali KoSSev - në bashkëpunim me UNMIK dhe një ekip krijues të pavarur të rinj nga Beogradi - po fillon një seri videosh mini edukative me titull "OpisMEDIJavanje" (projekti i letërsisë mediatike) në kuadër të fushatës së leximit të mediave "Media dhe qytetarët".

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë