Shoqërimi në distancë

| #Alternativna #UNICEF #WHO #COVID19 #UNMIK

Jeni mësuar të pini kafe me shoqëri dhe të kaloni kohë jashtë shtëpisë – por jeta ka ndryshuar në mënyrë drastike prej që ka filluar karantina. Si mund të jeni të angazhuar në jetën sociale derisa fizikisht jeni të privuar nga bota e jashtme? Ka kaluar një muaj e gjysmë qëkur Kosova është e mbyllur si rezultat i pandemisë #COVID-19 dhe derisa kufizimet në lëvizje po u ndihmojnë njerëzve të jenë të sigurtë, nuk do të thotë që jeta sociale duhet të ndalet!

Shikojeni videon tonë, që paraqet Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Kosovë, Pragramin e UNICEF-it në Kosovë, Alternativnan dhe ZoneClub dhe mënyrat se si njerëzit anekënd Kosovës po u përshtaten kushteve për të mbajtur distancën fizike – jo sociale.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë