Nga Megi: bagsanta unike si një pasion dhe një biznes

Capture.PNG | #Alternativna

Ajo ndërthuri dashurinë e saj për çanta unike dhe vetëdijen mjedisore në një. Dizajni i çantave të kanavacës është pasioni i saj dhe biznesi i vogël që ajo drejton. Secila prej çantave të saj të dizajnuara ka të paktën një detaj unik, të punuar me dorë ose një mesazh unik të shtypur mbi to, siç janë: 'Letër? Plastics? Asnjë !; 'Më shumë lutuni më pak të shqetësohen'; "Jeta është një udhëtim" ... Frymëzimi vjen nga jeta e përditshme, pranon ai. Takoni Marigona Milyazimi Azimin ose, thjesht, Maggie, një vajzë 27-vjeçare nga Prishtina, një stilist i suksesshëm i çantave. Intervista Mage u krye në distancë, për shkak të pandemisë koronare të virusit aktual.

Si dhe kur filluat të projektoni çantat?

Gjithmonë kam dashur gjëra të bëra me dorë dhe unike. Unë e trashëgova këtë nga nëna ime sepse ajo merrej me të shumë, në fakt ajo akoma bën. Kam filluar të bëj çanta një vit më parë. Kjo ide lindi nga një dashuri për çantat unike, por edhe për çantat, materialet e të cilave nuk kanë një efekt të dëmshëm për mjedisin. Unë u mbështet në këtë udhëtim nga një burrë i cili është gjithashtu një mik i shkëlqyeshëm.

Dizajni i çantave është hobi apo biznesi juaj?

Baganta janë një pasion i imi që unë u shndërrova në një biznes të vogël, por kam edhe një biznes parësor. Unë punoj në departamentin e burimeve njerëzore në një institucion financiar.

A mund ta përshkruani procesin e bërjes së çantave për ne?

Procesi i bërjes së një qese fillon me qepje, faza e dytë është hartimi, dhe e fundit është shtypja e idesë - mesazhi (në rastin e qeseve të shtypura). Por kur bëhet fjalë për çanta që përmbajnë detaje të punuar me dorë - procesi zgjat pak më shumë, sepse është më i komplikuar sesa shtypja.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë