Përgjigja e UNICEF-it COVID - 19 në Kosovë

Japan 1.jpg | #COVID19 #UNICEF

Prishtinë, 24 gusht 2020 - Ndërsa beteja kundër COVID-19 është ende në vazhdim, Zyra e UNICEF në Kosovë në bashkëpunim me partnerët po bën përpjekje të vazhdueshme për të mbështetur stafin mjekësor që janë në vijën e parë të pandemisë gjatë gjithë punës së tyre.

Si pjesë e një përpjekje të përbashkët për të luftuar përhapjen e koronavirusit, UNICEF, me mbështetjen e Qeverisë së Japonisë, sot dhuroi 367.580 grupe të pajisjeve mbrojtëse personale (PPE) Ministrisë së Shëndetësisë. 10% e kësaj pajisje do të shpërndahen në Qendrat e Mjekësisë Familjare në Mitrovicë dhe Graçanicë.

Gjatë ceremonisë së dhurimit, i akuzuari i Japonisë në Kosovë, Z. Ogasawara Mitsunori tha: "Këto furnizime vijnë në një kohë kritike për të mbështetur përpjekjet e përbashkëta për të parandaluar përhapjen e COVID-19".

UNICEF do të vazhdojë të mbështesë veprimet parandaluese në komunitete në mënyrë që të mbrojë shëndetin e fëmijëve, prindërve dhe kujdestarëve të tyre në koordinim të plotë me Ministrinë e Shëndetësisë dhe mbështetjen e donatorëve.

Ministri i Shëndetësisë, Z. Armend Zemaj falënderoi Qeverinë e Japonisë dhe popullin japonez për mbështetjen që i dha Kosovës.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë