image

Është hapur konkursi i pestë rajonal për tregimin Biber

Kategori: Blogu

Është hapur konkursi i pestë për tregimin Biber. Tregime të shkurtra mund të dorëzohen nga autorë që shkruajnë në gjuhën shqipe, maqedonase, boshnjake, malazeze, kroate ose serbe; pohuar, si dhe ata që nuk kanë publikuar deri më tani. Konkursi është i hapur deri më 1 qershor 2022.


Tema e konkursit

“Përveç tregimeve për pajtimin në kontekstin e trashëgimisë së luftërave dhe dhunës në vendet e ish-Jugosllavisë, ka edhe histori që mund të kontribuojnë në mirëkuptimin më të mirë mes njerëzve, uljen e urrejtjes dhe thyerjen e paragjykimeve, histori kundër luftës, histori për ballafaqimin me të kaluarën, për armiqtë, dhembshurinë për të tjerët, histori të guximshme që guxojnë të ecin me këpucët "armik", histori që shtyjnë kufijtë dhe na hapin rrugën për të ndërtuar një të ardhme më të sigurt dhe të lirë për të gjithë "- thonë organizatorët.


Autorët e tre tregimeve më të mira do të shpërblehen me çmime të holla.


Të paktën njëzet vepra të përzgjedhura do të botohen në një koleksion shumëgjuhësh.


Juria përbëhet nga Lejla Kalamujić, Kalina Maleska dhe Olja Savičević Ivančević. Vendimi i jurisë do të shpallet në mes të nëntorit 2022.


Për detaje të tjera mbi termat dhe kushtet e konkursit, vizitoni faqen e internetit të Bieber.


Konkursi organizohet nga Ekipi Biber i Qendrës për Veprim jo të Dhunshëm Sarajevë-Beograd.


Kujtojmë se www.kosovotrustbuilding.com ka shkruar për konkursin e kaluar dhe për fituesit. Lexoni tekstin -Biber -nje "kokërr" e pajtimit.


“Kur lexon një tekst në serbisht, shqip, kroatisht… Kur lexon tekste të shkrimtarëve të ndryshëm, në gjuhë të ndryshme, sheh njeriun në to, kupton se pavarësisht identitetit kombëtar, fesë, ka diçka universale - dhimbjet dhe vuajtjet janë të njëjta për të gjithë”.