Tre këndet amerikane në luftën kundër COVID-19

acpz-masks.jpg | #KoSSev #AmericanCornerPristina #COVID19 #AmericanCornerPrizren

Duke përdorur printera 3D për të luftuar COVID-19 në Kosovë, tre qoshet e SHBA kanë filluar hartimin e mburojave të fytyrës për qendrat lokale shëndetësore, tha Ambasada e SHBA në Prishtinë.

Falë mbështetjes së profesorëve nga Universiteti i Prishtinës në fushën e shkencave teknike, Saban Buza, u prodhua me sukses seria e parë e vizoreve me cilësi të lartë, sipas kësaj ambasade.

"Që nga 8 Prilli, ata kanë prodhuar 50 vizore, duke i dhuruar ato në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare dhe Qendrën e Urgjencës, si në Prizren, ashtu edhe mjekët privatë, stomatologët dhe teknikët e laboratorit", thuhet në deklaratë.

Këndi amerikan në Prizren planifikon të prodhojë 100 mburoja për fytyrën, të cilat do t'i dhurohen qendrave lokale shëndetësore në koordinim me autoritetin shëndetësor komunal.

Këndi Amerikan në Prishtinë, nga ana tjetër, i ka dhënë hua printerit dhe furnizimeve 3D, BONEVET në Prishtinë, për të mbështetur prodhimin e telave për fytyrën për profesionistët e kujdesit shëndetësor.

"Duke punuar me partnerët e saj, vullnetarët dhe komunitetin, BONEVET ka rritur prodhimin e tij të vizorit për të përmbushur nevojat e spitaleve dhe qendrave mjekësore, policisë dhe shërbimeve të tjera publike në të gjithë Kosovën", përfundoi ambasada.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë