OpisMEDIJavanje me Stefan Milivojević

| #KoSSev #UNMIK

“Një fotoreporter është një person që plotëson një raport mediatik. Ai mund të bashkëngjisë një foto ose video. Edhe pse ai është prapa kamerës dhe jashtë gamës së publikut, roli i tij është shumë i rëndësishëm, sepse pa të, raportet në media do të ishin jo të plota dhe të pamjaftueshme. Kështu që, fotoreporteri dhe gazetari formojnë një tërësi integrale, ”reporteri Stefan Milivojevic shpjegoi rolin e atyre që punojnë prapa kamerës.

Në episodin e fundit të fushatës së shkrim-leximit mediatik "OpisMEDIJavanje", Milivojevic foli për llojet e ndryshme të fotoreporterëve, rolin e tyre dhe kufijtë e sjelljes etike.

Si shembull i një pune të tillë, Milivojevic citoi një foto të një trupi të një fëmije tre vjeçar, i cili u mbyt, në brigjet e Turqisë të marra gjatë krizës së migrantëve sirianë në shtator 2015, por edhe një foto nga tubimi i SNS që tregon sigurimi privat duke larguar njerëzit nga rrafshnalta dhe duke i mbytur fotoreporterët.

"Kjo foto arriti t'i tregojë publikut serb se si dukej ngjarja me të vërtetë," shpjegoi ai.

Sidoqoftë, Milivojevic paralajmëroi gjithashtu se ekzistojnë kufij profesional, të cilët fotoreporterët si punonjës të mediave duhet të respektojnë.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

UNMIK.png

Mobilizimi i mbështetjes multi-etnike kundër pandemisë së koronavirusit

Mobilizimi i mbështetjes multi-etnike përballë një armiku të përbashkët: OJQ-ja rinore prodhoi 15,000 mburoja fytyre për punëtorët e vijës së frontit.

Lexo më shumë
resize.jpg

UNICEF Dorëzon 1,344 Transportues Vaksinash

UNICEF dorëzon 1,344 bartës të vaksinave për programin e rregullt të imunizimit në Ministrinë e Shëndetësisë.

Lexo më shumë