BE i ka dorëzuar një pjesë tjetër të ndihmës së saj Kosovës

EU.jpg | #COVID19 #EU #EuropeanUnionKosovo

Bashkimi Evropian dha sot pjesën e pestë të ndihmës për luftën kundër pandemisë COVID-19 në Kosovë. Vlera totale e këtij donacioni është pothuajse 900,000 euro, dhe është pjesë e ndihmës së BE-së prej 5 milion eurosh.

Ushtruesi i Detyrës së Shefit të Zyrës së BE-së në Kosovë dhe Përfaqësuesit Special të BE-së, Ricardo Seri, i dorëzuan Ministrit të Shëndetësisë së Kosovës, Armend Zemaj 30 ventilatorë të përdorur në njësitë e kujdesit intensiv, 200 oksimetër pulsi dhe 20 pajisje elektrokardiografike.

"Unë besoj se ventilatorët për njësitë e kujdesit intensiv në veçanti mund të bëjnë një ndryshim të madh dhe të lehtësojnë problemet e trajtimit për ata që preken rëndë nga infeksioni Covid-19", tha Seri, duke shtuar se secili prej nesh duhet të jetë përgjegjës:

"Dhe t'i përmbahen rregullave, të tilla si mbajtja e distancës fizike, veshja e maska, larja e duarve, shmangia e tubimeve, siç bëjmë ne sot, gjatë kësaj ngjarje."

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë