Përgjigja e UNICEF ndaj COVID - 19 në Kosovë

UNICEF.jpg | #COVID19 #UNICEF

Prishtinë, 25 gusht 2020 - Beteja kundër COVID - 19 nuk ka mbaruar. Si pjesë e përpjekjeve të përbashkëta për të luftuar përhapjen e virusit të koronës, UNICEF me mbështetjen e Qeverisë së Luksemburgut, dhuroi sot 7,6 tonë shtesë (1,160,000 copë) PPE për Ministrinë e Shëndetësisë. Nga kjo sasi e furnizimeve, 10% do të dorëzohen në Graçanicë dhe Qendrat Shëndetësore të Veriut në Mitrovicë.

Seria e katërt përmban: 2,000 mbrojtje të fshehtë, 600,000HE * Doreza, mburojë 3,000 sipërfaqe, rezistente ndaj mjegullës; 200,000 Kapele Kirurgjikale; 155,000 Maska FFP2 / N95 dhe 200,000 maska ​​kirurgjikale.

“UNICEF do të vazhdojë të mbështesë veprimet parandaluese në komunitete për të mbrojtur shëndetin e fëmijëve, prindërve dhe kujdestarëve të tyre. Me këto pajisje, UNICEF mbështeti programin e vizitave në shtëpi dhe fuqia punëtore shëndetësore do të ndjehen të sigurt për të kryer vizita në shtëpi, për të mbështetur gratë dhe fëmijët shtatzënë dhe lactating në të gjithë Kosovën "tha Murat Sahin, Shefi i Zyrës së UNICEF të Kosovës.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë