image

Rrëfime nga ‘Libra të gjallë’

Kategori: Lajme
Organizatat: YIHR KS , UNMIK
Etiketat: #HUMAN RIGHTS #YOUTH

YIHR KS organizoj  ‘Living Library’ ne Mitrovicen Veriore ku 27 të rinj të komunitetit serb dhe shqiptar në Kosovë patën mundësinë të bashkëbisedojnë me njëri-tjetrin rreth të drejtave të njeriut.


Duke dëgjuar storiet e tjetrit/es njëjtë sikur të lexuarit e një libri, të rinjtë mësuan më shumë të drejtave të minoriteteve, LGBTI+, se si u janë cënuar atyre të drejtat, si kanë luftuar për to dhe se si ka ndikuar pandemia në to.


ℹ️ Projekti "Ndërtimi i kapaciteteve të OSHC-ve për të drejtat e njeriut dhe zgjerimin e edukimit për të drejtat e njeriut" financohet nga UNMIK/OHCHR.