Donacionet: Qendra e Inovacionit në Mitrovicë dhe UNMIK

93272864_1365638916977510_5724755483567325184_n.jpg | #LINK #COVID19 #MitrovicaInnovationCentre #UNMIK

Qendra e inovacionit të organizatës joqeveritare në Mitrovicë "LINK" ishte aktive gjatë dy muajve të mëparshëm, duke prodhuar më shumë se 400 vizore mbrojtëse, të cilat ata i dhuruan për stafin e institucioneve shëndetësore në veri dhe jug të Ibarit.

Vizitat u shpërndanë në stafin mjekësor në Mitrovicën veriore dhe jugore, Zvecan, Zubin Potok, Leposavic, Gjilan, Vushtrri, Suva Reka, Kamenica dhe Donja Gusterica.

"Unë e di që ne kemi bërë diçka të rëndësishme për punonjësit tanë të shëndetit, dhe për mua ishte e rëndësishme që ne nuk e ndajmë mjedisin, por ne arritëm të ndihmojmë vërtet në kaq shumë vende. Për mua personalisht, momentet më të rëndësishme, por edhe më të bukurat ishin kur ata do të na telefononin nga bashkitë, spitalet, apo individët, duke na kërkuar që të bënim vizorë për ta, sepse ata kishin dëgjuar tashmë se kishim nisur vetë nismën tonë për të ndihmuar mjekët, infermierët dhe stafin tjetër mjekësor. ", Drejtori i Qendrës së Inovacionit në Mitrovicë, Marko Rakić, përcjell përshtypjet e tij për KoSSev.

Ai kështu kujtoi një thirrje nga departamenti i brendshëm i spitalit të Mitrovicës, një kërkesë nga Donja Gušterica, për të cilën ata arritën të dërgojnë rreth 70 vizorë, ose ndihmë në Suva Reka, nga ku kryetari i telefonoi ata dhe i kërkoi ndihmë.

Duhen nga një orë e gjysmë në një orë e 45 minuta për të bërë një vizor. Ishte një punë më e madhe për qendrën e inovacionit, si për sa i përket kohës dhe durimit të nevojshëm, por edhe për sa i përket sigurimit të materialeve. Kjo e fundit u ndihmua nga UNMIK duke siguruar materialet dhe pajisjet e nevojshme.

Rakic ​​shton se organizata që mbledh të rinjtë në qytet në Ibar është e gatshme për valën e dytë, nëse kjo ndodh, si dhe për nisma të reja shoqërore të dobishme. Deri atëherë, ai falënderoi të gjithë ata që i mbështetën, por gjithashtu njohën rëndësinë e këtij lloji të pajisjeve mbrojtëse.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë