Zbatimi i Rezolutave për Rininë, Paqen dhe Sigurinë nga Operacionet e Paqes të KB

unmik.jpg | #YOUTH #UNMIK

Më 9 shtator, Këshilltarja e Rinisë së UNMIK-ut Jana Minochkina dhe dy të rinj nga Kosova Diellza Geci dhe Andjela Mirkovic do të informojnë Këshillin e Sigurimit në lidhje me punën e UNMIK-ut për ndërtimin e besimit dhe përpjekjet e paqes të drejtuara nga të rinjtë në Kosovë.

Takimi i Formulës së Arrias në Këshillin e Sigurimit mbi "Zbatimin e Rezolutave të Këshillit të Sigurimit për Rininë, Paqen dhe Sigurinë (YPS) nga Operacionet e Paqes të KB" do të jetë një moment i rëndësishëm në funksionimin e agjendës së YPS, me për herë të parë krerët e departamentet për operacionet e paqes dhe për çështjet politike duke iu drejtuar Këshillit në YPS

Takimi bashkë-pritet nga Franca dhe Republika Dominikane dhe do të përfshijë informuesit e mëposhtëm:
- Rosemary DiCarlo, Nën-Sekretare e Përgjithshme për Çështjet Politike
- Jean-Pierre Lacroix, Nënsekretari i Përgjithshëm për Operacionet e Paqes
- Joao Scarpelini, ish Këshilltar i Rinisë së KB në Somali
- Iana Minochkina, Këshilltare për Rini dhe Koordinatore e Programit YPS, Misioni i Përkohshëm i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK)
- Mauricio Artiñano, Misioni Verifikues i Kombeve të Bashkuara në Kolumbi
- Znj. Andjela Mirković, Anëtare e Rrjetit të Bashkuar të Task Forcës për Rininë e ndërtuesve të paqes në Kosovë dhe znj. Diellza Geci, Bashkëthemeluese e Festës së të Rinjve të Kosovës dhe koordinatore e projektit në BIRN (Rrjeti Ballkanik i Raportimit Investigativ)

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

us.jpg

Këshilltari i Rinisë i UNMIK-ut dhe Këshilli i Shkurtër i Sigurisë për Rinjtë e Rinj të Kosovës

UNMIK-u ishte një nga tre misionet e KB-së që prezantuan praktikat e tyre më të mira në takimin e formulës * të Arrias të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Lexo më shumë
European union.PNG

Rri sigurtë, mbaje maskën!

Koronavirusi nuk është miku yt, por ti ke superfuqi për ta parandaluar atë. Ndjeki hapat e paraqitur në këtë video për ta luftuar koronavirusin.

Lexo më shumë