Donacione nga USAID dhe UNICEF

americkaambasada.png | #KoSSev #USEmbassy #USAID #UNICEF #COVID19

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip S. Kosnett, ushtrues i detyrës së Ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia dhe Koordinatorit të KB për Kosovën Ulrike Richardson, vizituan qendrën e shpërndarjes së Kryqit të Kuq në Prishtinë, dhe kjo vizitë shënoi edhe fillimin zyrtar të një partneriteti midis Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillimin Ndërkombëtar (USAID) dhe Fondin e Fëmijëve të Kombeve të Bashkuara (UNICEF) në luftën kundër COVID-19. Kjo fushatë përfshin, ndër të tjera, prokurimin dhe shpërndarjen e furnizimeve kritike të higjienës (përfshirë sapunët, pastruesit dhe mjetet e higjenës) për familjet, institucionet dhe komunitetet më të prekshme, përfshirë komunitetin Rom dhe Ashkali.

"Shtetet e Bashkuara kanë partnerizuar me UNICEF në Kosovë për të ndihmuar familjet dhe institucionet në ballë të kësaj beteje ... Vetëm një përgjigje e unifikuar ndërkombëtare është efektive kundër këtij kërcënimi global. Së bashku mund të mposhtim COVID-19 ”, tha Kosnet gjatë vizitës.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka ndarë 1.1 milion dollarë përmes USAID për të siguruar mbështetje operacionale dhe për të rritur reagueshmërinë e Kosovës, duke ndaluar zgjerimin e mëtutjeshëm të COVID-19 dhe duke lehtësuar efektet e tij, shtuan ata.

Ky projekt mbështetet nga Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe zbatohet nga New Social Initiative. Mendimet e shprehura në të pasqyrojnë pikëpamjet e autorit dhe jo domosdoshmërisht ato të Kombeve të Bashkuara, të UNMIK-ut a të New Social Initiative.

Tregimet e fundit

EminaRadioK4_Your stories.png

Emina Hyseni: Valët e radios për tashmë e 21 vjet

Radio K4 dhe zëri i njohur i Emina Hyseni. Është Emina - menaxherja e radios - e cila ndau me ne faktin se si bordet editoriale serbe dhe shqiptare të kësaj radioje kanë bashkëpunuar për më shumë se dy dekada.

Lexo më shumë
podcast_Your stories.png

Episode 3: Ballafaqimi me të kaluarën dhe drejtësia tranzicionale

Amer Alija nga Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë foli për parimet kryesore të ballafaqimit me të kaluarën dhe drejtësinë tranzicionale.

Lexo më shumë