Historitë e juaja

Platformë e ndërtimit të besimit në Kosovë

Lutfi_Haziri.jpg

Krenar me qytetin e paqes, dialogut dhe debatit

Nga ana e Lutfi Haziri

,,Se qysh duhet të respektohet diversiteti kulturor, fetar e etnik dhe qysh duhet të kultuvohet dialogu në disa shtresa, Gjilani është shembulli më i mirë në Kosovë."

Lexo më shumë
2-Shenaj-Zeneli_QC.png

Njeri prej kujt?

Nga ana e Shenaj Zeneli

Shumica e tregimeve personale, fillojnë me disa fjalë ose paragrafë të këndshëm si një prezantim për konceptin e tregimit.

Lexo më shumë
FINAL_Danijela Barisic_QC.png

Progresi i secilës shoqëri varet nga niveli i besimit midis qytetarëve të tij

Nga ana e Danijela Barišić

Shtë e nevojshme të fillojmë procesin e ndërtimit të besimit jo vetëm për ne, por për hir të brezave të ardhshëm.

Lexo më shumë
68-Zahir-Tanin_QC.png

Për të Ardhmen që Duam, një axhendë që premton

Nga ana e Zahir Tanin

Për të ardhmen që e duam, le të ndërtojmë së bashku mirëbesimin që na nevojitet.

Lexo më shumë
51-Leonora-Shabanaj-Niksic_QC.png

Besimi vjen duke ecur por, ikën me vrap

Nga ana e Leonora Shabanaj Niksic

Përgjatë tërë ekzistencës së njerëzimit besimi është dëshmuar vazhdimisht si gurthemel i të gjitha ndërveprimeve të suksesshme njerëzore në të gjitha sferat e jetës.

Lexo më shumë
96-Tatjana-Lazarevic_QC.png

Le të jetë ajo që është

Nga ana e Tatjana Lazarević

… Lëri të jetë ashtu siç është, në mënyrë që ajo që është të mund të përmirësohet

Lexo më shumë
92-Jeta Xhara_QC.png

Sfidat e përfshirjes së komunitetit në debate

Nga ana e Jeta Xhara

Duke prodhuar dhe transmetuar tetë debate, BIRN arriti të ndërtojë dhe të krijojë një shembull të mirë të debateve të hapura, të cilat u pasuan nga të gjithë qytetarët e Kosovës.

Lexo më shumë
89369843_135935987940550_2206023317805072384_o.png

Pozicioni i grave rome në Kosovë

Nga ana e Shpresa Agushi

Pse? Pse ne të mos jemi të përfaqësuara nga vetë ne.

Lexo më shumë
69-Jean-Hubert-Lebet_QC.png

Takohuni me njëri-tjetrin - dëgjoni dhe bisedoni me njëri-tjetrin

Nga ana e Jean-Hubert Lebet

Ne punojmë drejt një shoqërie në të cilën komunitetet e Kosovës takohen me njëra-tjetrën, dëgjojnë njëri-tjetrin dhe përpiqemi ta kuptojmë njëri-tjetrin.

Lexo më shumë
8-Andjelka-Cup_QC.png

Kosova nuk është e imja, as e juaja. Kosova është e jona!

Nga ana e Anđelka Ćup

Për Kosovën që i përket të gjithëve, sepse jemi krenarë për larminë e saj, le të kalojmë stereotipet dhe të njihemi me njëri-tjetrin!

Lexo më shumë
89504319_136145467919602_643629724370731008_o.png

Bëhu ndryshimi që dëshiron ta shohësh në botë!

Nga ana e Njomza Emini

Ndryshimi që dëshirojmë ta sjellim në vendin tonë, fillon nga forma e të menduarit që kemi.

Lexo më shumë
zzvI1lpg.png

Nuk dua të jem gruaja e vetme në tryezë

Nga ana e Adrijana Hodžić

"Derisa gratë përfaqësohen në të gjitha nivelet, veçanërisht në politikë, roli i tyre është thelbësor në ndërtimin e besimit, ruajtjen e paqes dhe parandalimin e konfliktit."

Lexo më shumë
80793347_889025801492602_114058766420279296_n.jpg

Çdo herë kur u injorova

Nga ana e Milica Radovanović

për ata që janë të interesuar, si udhërrëfyes pilotë për komunikim me institucionet, ose thjesht - mund të keni thirrur numrin e duhur, por nuk keni marrë atë që keni kërkuar.

Lexo më shumë
79267587_448540225791949_129369521671634944_n.jpg

Education for the future - common needs

Nga ana e Sanja Vukovic

Lexo më shumë